Ingyenes közműcsatlakozás

A Kormány a családok, valamint a kis- és közepes vállalkozások terheinek további csökkentése érdekében 2017. július 1-jétől  díjmentessé tette a közműcsatlakozásokat, továbbá mérsékelte vagy teljesen ingyenessé tette az ide kapcsolódó eljárási díjakat. Ezzel a korábbi támogatások mellé újabb jelentős segítséget kapnak a családok az otthonteremtéséhez, legyen szó új ingatlan építéséről vagy a meglévő átalakításáról, valamint megszabadulnak a vállalkozások egy hatalmas pénzügyi és bürokratikus tehertől.  A közműcsatlakozások  díjmentessé tételével és az eljárási díjak egy részének eltörlésével párhuzamosan a Kormány lényegesen gyorsabb munkára is kényszeríti a szolgáltatókat.

Az ügyintézési határidők csökkentésével vagy a korábban határidőhöz nem kötött -és emiatt gyakran nagyon hosszú ideig el húzódó-szolgáltatások határozott időhöz kötésével a közművekhez kapcsolódó ügyintézés a  jövőben nem fogja hátráltatni a családokat vagy a vállalkozásokat az építkezések, átalakítások során.

A 2017. évi LVII. törvény, valamint az ennek végrehajtását szolgáló 157/2017. Kormány rendelet rendelkezéseinek túlnyomó része 2017. július 1-jén lépett hatályba.

A főbb változásokról itt tájékozódhatnak.

Légyírtás

A BA-ZSO BIO BT.  2017.07.13. 8,00-12,00 között  a Szemétlerakó (Kökény) 23000 m2 területén vegyszeres légyirtást végez.

Irtószer megnevezése: Alfasect

Elérhetőségek: Sulyok Zsolt üzletvezető BA-ZSO BIO BT. ;Tel/fax: +36-72-449-178; Mobil: +36-20-9142-043

Hőségriadó

Az Országos Tiszti-főorvos  2017. június 22. 00:00 órától- 2017. június 26. 24:00 óráig a "Hőségriasztás"   2. fokozatát  rendelte el Magyarország egész területére.
 

A hőségriadó alatt javasolt magatartás:

 

 

    Hűtse  lakását,  nappal  az  ablakot  tartsa  csukva,  használjon    függönyt, sötétedés után szellőztessen!

    A  nagy melegben 11:00 és  15:00 óra között lehetőleg árnkban tartózkodjanak, kerüljék a tűző  napsütést!

    Ha szükséges hűtse szervezetét, használjon vizes borogast, zuhanyozzon langyos vízben!

    Fordítsanak figyelmet arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel tolk az izzadással elveszített folyadékot! Az ajánlott mennyiség 2,5-3 I/nap!

    Ha elindulnak otthonról, vigyenek magukkal folyadékot,  és keresse fel az ivókutat!

 Viseljenek világos, jól szellőző, bővebb ruházatot!

    Fordítsanak különös figyelmet a különösen veszélyeztetett személyekre, gyermekek, idősek, kismamáktúlsúllyal küzdők,szív és keringési betegségekben szenvedők!

    11:00 és 15:00 óra közti időszakban kerüljék a fizikai munka végzését, sportolást a szabadban.

Az   esetleges    fokozatváltás    vagy   hosszabbítás    szükségességéről     újabb   tájékoztatót küldök.  Ennek  hiányában  a Hőségriasztás   2015. szeptember 1-én 24:00 órakor  automatikusan érvényét  veszti.

 

Bölcsődei ellátás

 

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről 15/1998 (IV.30.)  NM rendelet 34.§. a.) pontja értelmében a szülő vagy más torvényes képviselő 2017. április 15-éig jelezheti a települési önkormányzat felé a bölcsődei ellátás biztosítása iránti igényét.


Felmerülő igényüket kérem írásban a megadott határidőig a Keszüi Közös Önkormányzati Hivatal (7668. Keszü, Petőfi u. 24.) jutassak el.