Hőségriadó

Az Országos Tiszti-főorvos  2017. június 22. 00:00 órától- 2017. június 26. 24:00 óráig a "Hőségriasztás"   2. fokozatát  rendelte el Magyarország egész területére.
 

A hőségriadó alatt javasolt magatartás:

 

 

    Hűtse  lakását,  nappal  az  ablakot  tartsa  csukva,  használjon    függönyt, sötétedés után szellőztessen!

    A  nagy melegben 11:00 és  15:00 óra között lehetőleg árnkban tartózkodjanak, kerüljék a tűző  napsütést!

    Ha szükséges hűtse szervezetét, használjon vizes borogast, zuhanyozzon langyos vízben!

    Fordítsanak figyelmet arra, hogy megfelelő mennyiségű folyadékbevitellel tolk az izzadással elveszített folyadékot! Az ajánlott mennyiség 2,5-3 I/nap!

    Ha elindulnak otthonról, vigyenek magukkal folyadékot,  és keresse fel az ivókutat!

 Viseljenek világos, jól szellőző, bővebb ruházatot!

    Fordítsanak különös figyelmet a különösen veszélyeztetett személyekre, gyermekek, idősek, kismamáktúlsúllyal küzdők,szív és keringési betegségekben szenvedők!

    11:00 és 15:00 óra közti időszakban kerüljék a fizikai munka végzését, sportolást a szabadban.

Az   esetleges    fokozatváltás    vagy   hosszabbítás    szükségességéről     újabb   tájékoztatót küldök.  Ennek  hiányában  a Hőségriasztás   2015. szeptember 1-én 24:00 órakor  automatikusan érvényét  veszti.

 

Lomtalanítás

A Dél-Kom Nonprofit Kft. tavaszi lomtalanítását 2017. április 07-én pénteken végzi. A hulladékot az adott napon reggel 6 óráig kell kihelyezni a gyűjtőjárat számára úgy, hogy a tisztaság megóvása érdekében a szóródó anyagok gyűjtődobozokba vagy zsákokba kerüljenek.

Bölcsődei ellátás

 

Tájékoztatom a Tisztelt Lakosságot, hogy a személyes gondoskodást nyújtó gyermekjóléti, gyermekvédelmi intézmények, valamint személyek szakmai feladatairól és működésük feltételeiről 15/1998 (IV.30.)  NM rendelet 34.§. a.) pontja értelmében a szülő vagy más torvényes képviselő 2017. április 15-éig jelezheti a települési önkormányzat felé a bölcsődei ellátás biztosítása iránti igényét.


Felmerülő igényüket kérem írásban a megadott határidőig a Keszüi Közös Önkormányzati Hivatal (7668. Keszü, Petőfi u. 24.) jutassak el.

 

Országos tűzgyújtási tilalom!

2017.03.03-tól visszavonásig tilos a tűzgyújtás a kijelölt tűzrakó helyeken is, valamint aközút- és vasút menti fásításokban, beleértve a parlag és gazégetést.

Tilos égő cigaretta és dohánynemű eldobása. Aki a tűzvédelmi rendelkezéseket megszegi, erdővédelmi bírsággal súlytható.